Το Σαράι του Μεγάλου Βεζίρη: Είναι ανώμαλοι!

Προτού συνεχίσουμε, ορισμένες διευκρινήσεις: Στο προηγούμενο επεισόδιο της νέας μας σειράς ως συγγραφέας αναφέρεται ο καλός μου φίλος, ο Εμμανουήλ! Μια δικιά μου αβλεψία; Η υπερκόπωση του χαλκέντερου αρχισυντάκτου μας; Ποιος ξέρει! Ο, τι κι αν έγινε, όμως, δεν μας πειράζει… Γιατί είμαστε μια οικογένεια εμείς εδώ στον στρόβιλο, μια παρέα αγαπημένη!

Αλλά και ο Εμμανουήλ δεν παρεξηγήθηκε από αυτό το λαθάκι, γιατί όπως μου εκμυστηρεύθηκε, όταν διαπίστωσε αυτό το τυπογραφικό λάθος:

“Ελπίζω, μόνο, στο επόμενο κείμενο που θα ανεβάσω στον Στρόβιλο να μη γράψει ο Γιαννόπουλος, Αρθρογράφος: Δημήτρης Λιγνάδης ή Αλέξης Κούγιας”

Για να συμπληρώσει: “Ας βάλει στο δικό σου κείμενο αυτές τις υπογραφές!”

 

Επειδή δεν ασχολούμαι, από το 1989, οπότε και διαγράφτηκα από την ΚΝΕ, με την επικαιρότητα, δεν γνωρίζω αυτά τα δύο πρόσωπα που ανέφερε ο Εμμανουήλ, ο αγαπημένος. Αλλά φαντάζομαι ότι είναι 2 σημαντικοί παράγοντες της πολιτισμικής και αθλητικής ζωής της Ελλάδος μας…

 

Α, και μια ακόμα διευκρίνηση: Όπως ίσως έχετε υποψιαστεί, από την έναρξη της 2ης ή 3ης ή 4ης ή 5ης ή 6ης καραντίνας έχω μετακομίσει στο σπίτι του Εμμανουήλ! Κι αυτή μου η κίνηση ήταν μια συνειδητή επιλογή: Πρέπει να βοηθήσω τον κολλητό μου, πρέπει να βοηθήσω την μανούλα του, πρέπει να βοηθήσω την ανιψούλα του, πρέπει να βοηθήσω την αδερφούλα του! Με έχουν ανάγκη!

 

Η αλληλεγγύη είναι η μοναδική μου αποστολή, το μοναδικό μου κίνητρο! Η Πανδημία μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ότι η αλληλεγγύη είναι η πιο σημαντική, η υπέρτατη αξία: Να προσφέρεις δίχως να περιμένεις ανταμοιβή! Και εγώ το μόνο που ζητάω είναι ένα ποτήρι ρακί...εεε, ένα ποτήρι νερό κι ένα ταψί μουσακά...εεε, ένα κομμάτι ψωμί…

 

Αλλά ας συνεχίσουμε τη διήγηση:

Ο Εμμανουήλ δικάζει τους Συριζαίους Πέρση και Πρόπερση:

Μας έχετε αφήσει στο έλεος μιας κυβέρνησης ανωμάλων!”

Ο Πρόπερσης – Σκαντζόχοιρος – Λάκης Σαμιώτης, που στο μεταξύ έχει κάτσει σ’ ένα σκαμπό στην μπάρα και πίνει, ανακουφισμένος πια, την 3η ή 4η κούπα κρασιού, απαντάει ανέμελα, κι αφού ανάβει ένα τσιγάρο:

“Σιγά μην είναι και παιδεραστές… Απλοί φασίστες είναι!”

Ο Μελισσοκόμος – Κυπουργός παρεμβαίνει, με γαλλική προφορά:

“Εκεί δικιό Εμμανουήλ! Είναι ανωμαλοί! Περβέρ μποκού!”

Και συμπληρώνει, με ελληνική προφορά:

“Μάγκες μου, αυτοί είναι ικανοί να μας απαγορεύσουν την κυκλοφορία πριν από την δύση του Ηλίου!”

Βλακείες λέει ο Μελισσοκόμος… Δε μπορεί να είναι τόσο Ανώμαλοι!

 

Ο Πέρσης, φανερά πειραγμένος, βγάζει τη βρεγμένη μάσκα του και λέει:

 

Συνεχίζεται…