Ο Κος Πενθήμερος,Β' μέρος,75. Η Ελεονόρα απολογείται

           Δεν είμαι διατεθειμένη να μακρυγορήσω. Δηλώνω, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι είμαι γκαλερίστα. Ιδιοκτήτρια της γκαλερί Flora Mirabilis και του Café Deldestino. Η καταγωγή μου είναι ιταλο- ιρλανδο–νορμανδική. Κατάγομαι από την Ακουιτανία, αλλά οι πρόγονοί μου μετανάστευσαν άλλοι στην Νορμανδία, άλλοι στις σκανδιναβικές χώρες κι άλλοι στην Ιρλανδία. Ήμουν παντρεμένη με τον Xenophon Dionisiadis. Χώρισα προ καιρού με αυτόν τον κύριο. Το ελληνικό μου επώνυμο- μη ρωτάτε πώς κι από πού-είναι Ελαφρού. Κι επιπλέον είμαι συλλέκτρια και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΟΥΙΤΑΝΙΑ Ε.Π.Ε. που κάνει εμπόριο πινάκων και έχει έδρα το Δουβλίνο και υποκατάστημα στην Αθήνα. Πληρώνω τους φόρους μου κανονικά, δεν είμαι σε καμία  λίστα φοροφυγάδων. Οι καταθέσεις μου σε ευρωπαϊκές τράπεζες είναι απολύτως νόμιμες, δεν συμμετέχω σε οφ-σορ εταιρείες. Δεν έχω τέκνα. Έχω ένα σκάφος, τις «Σειρήνες» και μία βίλα στον τόπο διαμονής μου: στο Κορκ της Ιρλανδίας. Έχω μακρινή συγγένεια με τον Βαν Μόρισον, για την οποία είμαι υπερήφανη.

       Από την εταιρεία, την γκαλερί και το καφέ που έχω στην κατοχή μου περνά πολύς κόσμος, μερικές φορές μάλιστα τον ξεναγώ η ίδια. Λόγω του επαγγέλματός μου είμαι πολύ επικοινωνιακό άτομο, αλλά δεν είναι δυνατό να θυμάμαι, αν συνάντησα ποτέ αυτόν το κύριο που ισχυρίζεστε πως συνάντησα και μεταξύ μας υπήρξε έρως και συνενοχή σε παράνομες πράξεις. Όσο για τους «The Lovers» του Μαγκρίτ δεν βρίσκονταν ποτέ στην κατοχή μου. Σύμφωνα με τα αρχεία, τα οποία έχω υπόψη μου βρίσκονται σε μουσείο των Βρυξελλών. Επιπλέον γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία πλαστογραφημένη εκδοχή του. Δεν κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, ως εκ της τάξεώς μου, της κοινωνικής μου θέσεως, της οικονομικής μου επιφανείας, αλλά και της αισθητικής μου. Έχω να ψηφίσω καιρό. Ψηφίζω μόνο σε περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Σημειώστε πως είμαι κοσμοπολίτισσα. Περιττό να προσθέσω άλλο τι.

                                                                                                                                                                     Ελεονόρα Ελαφρού

Σημείωση: 

              Η Ελεονόρα δεν είχε τα χαρακτηριστικά που της απέδωσαν, είχε αχυρένια μαλλιά πολύ κοντά. Γαλάζια ξεπλυμμένα μάτια. Ήταν μεγαλόσωμη. Ψηλή. Έμοιαζε περισσότερο με σκανδιναυή βαλκυρία παρά με νορμανδή μεγαλοαστή. Φορούσε έντονα χρώματα γιατί της άρεσε πολύ ο Πιέρ Μπονάρ, πίνακες του οποίου είχε στη γκαλερί της. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με το Dada και τον σουρεαλισμό. Το διδακτορικό της ήταν πάνω στους Φωβ. Λάτρευε τον μινιμαλισμό. Δεν ήταν ρομαντική ούτε σαν άνθρωπος ούτε μελέτησε ποτέ τον ρομαντισμό, τον Διονύσιο Σολωμό τον ήξερε όπως όλοι, από τον Εθνικό Ύμνο. Αγνοούσε τα βιβλία του Στέφανου Ροζάνη για τον ρομαντισμό. Δεν είχε σπουδάσει στην Ελλάδα και η βιβλιογραφία που χρησιμοποιούσε ήταν αγγλική, γαλλική, ιταλική, γερμανική, σουηδική. Δεν της άρεσαν οι ελιές ούτε οι ελαιώνες, δεν κατανάλωνε ντομάτες. Δεν πήγε ποτέ στη Σικελία ούτε κανένας πρόγονός της είχε σχέση με τον Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο. Δεν είχε διαβάσει Τζέιμς Τζόυς, τον «Οδυσσέα» του, παρά μόνο τον μονόλογο της Μόλυ. Δεν ήταν καλλιτέχνης. Ήταν έμπορος.