Είναι ο Γόντικας ο «Ένοικος» της Αμφίπολης;

Του Ιντιάνα Τζώνυ

Σύμφωνα με of the record (και αποκλειστικές στο Στρόβιλο) δηλώσεις του διάσημου αρχαιολόγου της Βόρειας Κορέας Κιμ Μα Νιατ, υπάρχουν σωρεία ενδείξεων ότι ο ένοικος της Αμφίπολης είναι το (προ)ιστορικό στέλεχος του «Κ»ΚΕ, ο οποίος ενταφιάστηκε στο τύμβο το 1956 π.Σ.

Ο διάσημος αρχαιολόγος βασίζει τη θεωρία του στις κάτωθι ενδείξεις:

Α) Οι δυο σφίγγες συμβολίζουν η μια το Μαρξισμό και η άλλη το Λενινισμό (γι αυτό και βρέθηκαν χωρίς κεφάλια).

Β)Το πρόσωπο των καρυάτιδων είναι αναπαράσταση της περιβόητης εταίρας της Κορίνθου Λιάνας και έχει σμιλευθεί εκ του φυσικού, με την ίδια την εταίρα δηλαδή να ποζάρει (σε νεαρή ηλικία-έχουν περάσει και κάτι αιώνες). Ο Κιμ Μα Νιάτ πιστεύει ότι τις φθορές στο πρόσωπο της δεύτερης καρυάτιδας προκάλεσε η γνωστή τυμβωρύχος της εποχής Ρένα Δούρου, σε μια έκρηξη φθόνου.

Γ) Στο ψηφιδωτό η γυναικεία μορφή συμβολίζει το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονωπολιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και η ανδρική το 19ο Συνέδριο. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι η ίδια ακριβώς γυναικεία μορφή βρίσκεται σε πρωτότυπο αμφορέα, τον οποίο είχε δωρίσει η αντιπροσωπεία του «Κ»ΚΕ και του Συνασπισμού , που είχε επισκεφθεί την Πιον Γιάνγκ το 1989, με επικεφαλής τους γίγαντες της ελληνικής αριστεράς, Μίμη Ανδρουλάκη και Φώτη Κουβέλη.

Ο αμφορέας είχε ζωγραφιστεί στο χέρι από την ίδια την Αλέκα Παπαρήγα  ενώ ο , νεαρός τότε, Δημήτρης Κουτσούμπας, φύλαγε τσίλιες για να μην τους πάρει χαμπάρι και τους μαλώσει ο Ευτύχης Μπιτσάκης.

Αλλά η πλέον σημαντική ένδειξη βρίσκεται στα ίδια τα οστά και συγκεκριμένα στο κρανίο, του οποίου η χωρητικότητα είναι τριπλάσια του μέσου ΚΝίτη και σχεδόν εξαπλάσια του σαλιγκαριού.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, φυσικό ήταν να αρχίσουν τα σενάρια συνωμοσίας.

Γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τη ταυτότητα; Μήπως περιμένει τη περίοδο των εκλογών , ώστε να πλήξει έτσι το ΣΥΡΙΖΑ;

 Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια γνωστοποίηση θα συνέτριβε εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ και θα καταστούσε το «Κ»ΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση ή ακόμη και κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις έχουν δημιουργήσει οργασμικό ενθουσιασμό στην εργατική τάξη της χώρας, ενώ σε ανακοίνωσή του το Μ.Ε.Κ.Κ.Μπ (Μοναδικά Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Μπουτάν), το μοναδικό πλέον αδελφό κόμμα του «Κ»ΚΕ παγκοσμίως χαιρετίζει την ανακάλυψη του προϊστορικού ηγέτη.

« Ο Δημήτρης Γόντικας, το 4ο ξίφος του Μαρξισμού, φωτίζει φωτεινά το δρόμο της εργατικής τάξης του Μπουτάν.

ΖΗΤΩ»

Αναφέρει το σύντομο τηλεγράφημα του μοναδικού μέλους του ΜΕΚΚΜπ.

Στα παρασκήνια της ανακάλυψης πρέπει να σημειωθεί και η φήμη ότι η  υπεύθυνη για την ανασκαφή αρχαιολόγος Περιστέρη είναι μυστικό μέλος της Νέας Σποράς, ενώ μέλη του Εργατικού Αγώνα σκάβουν υπόγειο τούνελ ώστε να φτάσουν πρώτοι στη μυστική θάλαμο, κάτω από τη νεκρική, όπου πιθανολογείται ότι φυλάσσονται τα χειρόγραφα του νεκρού.