Λογοκρισία. Το μεγάλο κόλπο» ...

Δηλαδή στην ουσία μας λέτε, ότι δεν γράψατε κάτι το βαρύ κι εγκληματικό και απλά είστε ποιητής;
Ναι, καλέ! Άνεργος ποιητής είμαι με δύσκολη και βασανιστική ανεργία. Έλεγα μη τυχόν κέρδιζα μερικά χρήματα γράφοντας ένα επαναστατικό εμπορικό βιβλίο. Έξτρα δηλαδή από το τίποτα.
-Και η εμμονή σε όλα τα γραφτά σας ενάντια στην εξουσία με αναρχοτρομοκρατικές παροτρύνσεις νομίζετε ότι δεν φέρει κινδύνους; Βλέπω εδώ:

«Βάλτε της φωτιά να ζεσταθεί έτσι και αλλιώς έχει ξεπουληθεί» 
«Είναι πόρνη πολυτελείας και τα χέρια της η αστυνομία, είναι θεσμοθετημένη βία» και: «Η δικαιοσύνη ζύγι έχει πειραγμένο και το δίκιο πουλημένο», άσε το άλλο εδώ…«Και τα σχολειά στρατόπεδα της εκκλησιάς και οι δάσκαλοι της φραπεδιάς!»
-Ναι, αλλά πιο κάτω γράφω: «Εφιάλτης ήτανε, σήμερα με ξύπνησε τραγουδώντας Κένταυρος λευκός με φωνή σειρήνας. Καλπάζοντας θα διασχίσω αυτή την ημέρα».
-Αντί να καλπάσετε κύριε γιατί δεν γράφετε: 
«Πάω στην εργασία μου να προσφέρω στην κοινωνία μου;»
-Με Κένταυρο; δεν πάει κύριε δικαστά…
-Με την συγκοινωνία τότε κύριε…
-Μα σοβαρά μιλάτε; είναι αντιποιητικό, δεν πάει κύριε!
-Παει-ξεπάει, τα καρφάκια όμως τα ρίξατε στην έννομη τάξη που διαφυλάσσει και εσάς και το σπιτάκι σας για να κοιμάστε ήσυχος να βλέπετε όνειρα γλυκά…κι εσείς αντί αυτής της ασφάλειας βάζετε βόμβες στα θεμέλιά της. 
-Μα ποίηση είναι, οφείλει να είναι και επαναστατική…
-Χάθηκε να γράψετε έναν Θούριο κύριε…
-Θούριο; Άλλες οι εποχές της Βλαχομπογδανίας και άλλες σήμερα, με τρομαχτικότερες διαστάσεις και μεγαλύτερο σκοτάδι γιατί δεν φαίνονται τα δεσμά κύριε, υπάρχουν παντού αόρατα.
-Και τι θα γίνει όταν κάποιο νεανικό συγκρότημα μελοποιήσει τους στίχους αυτούς μου λέτε; Θα σας πω εγώ…θα βάλουν και ένα μαύρο εξώφυλλο στο C.D τους, στις αντιεξουσιαστικές συναυλίες θα τραγουδήσουν τους στίχους όλοι οι απερίσκεπτοι νέοι και μετά θα τα σπάσουνε όλα και θα βάλουνε και φωτιές! Και εντάξει, ένα δακρυγόνο φωνακλάδες είναι, τους βολεύουμε, αλλά τι θα γίνει αν θρηνήσουμε κατά λάθος κάποιο θύμα; Ξέρω! Η εξουσία φταίει, τα παιδιά της αστυνομίας που μοχθούν για την ασφάλεια και φυσικά η δικαιοσύνη που δεν τα τιμωρεί! Από ένα στίχο ξεκινούν όλα κύριε ποιητά!

Γι΄αυτό εσείς και μόνο εσείς ήσαστε υπεύθυνος για την βία, ακόμη και για τα θύματα που θα θρηνήσουμε. Δεν μπορείτε να γράφεται ό,τι και ό,τι, που όχι μόνο εκμεταλλεύεται την ελευθερία που σας προσφέρει η δημοκρατία αλλά και την πολεμά υποχθόνια με την πλήρη ελευθεριότητα και ασυδοσία που κηρύσσετε Και το βασικότερο. Ο τίτλος! 
«Φασισμός, Εξουσία του μπλοκαρίσματος, η Λογοκρισία στο διαδίκτυο»
Η εξουσία, ο φασισμός, η λογοκρισία! Λέτε το μεγάλο ψέμα και μέσα του ζείτε με ποιήματα και στιχουργική. Γι αυτό και το βιβλίο σας είναι αναχρονιστικό, μιλά και βάλλει κατά της εξουσίας όπως οι ρομαντικοί αναρχικοί προ διαδικτύου. Και μη νομίζετε ότι επειδή η δίκη γίνεται μέσω διαδικτύου θα γλυτώσετε την κατακραυγή και την τιμωρία! 
Οι εκδότες θα σας εξαφανίσουν δια παντός, θα σας μπλοκάρουν όλοι οι νοήμονες γονείς, όλοι οι φίλοι που λέτε καλημέρες και καληνύχτες με λουλουδάκια και γατάκια!

 Αυτή είναι η κρυφή δικαιοσύνη, η αόρατη, χωρίς κλουβιά αναίμακτη τιμωρία σήμερα κύριε! Νομίζετε πως δεν αφουγκραζόμαστε τις νέες τάσεις; ΄Η νομίζετε ότι το τιμόνι της τεχνολογίας το κρατά ο καθένας; Θα φαγωθείτε μεταξύ σας και μάλιστα ποιητικά…