Η κ. Καθεπώς της Ισμήνης, μια ιστορία για τέσσερα χέρια-3

To  ραντεβού είναι στην μπλε πολυκατοικία που πλέον είναι πανσιόν για ερωτευμένα σώματα.  Στο μπλε δωμάτιο.

Φοράει το μπλε σουτιέν με τους κεντητούς λαγούς. Δεν θα το βγάλει. Να μην δει την ουλή ο κ. ΚάθεΤί.  Στο ασανσέρ πριν μέρες, παρ ολίγο να της το βγάλει. Ω, θέε μου τι καταστροφή!  Τι  ωραίος άντρας, αλλά και τι βιαστικός. Σχεδόν με μία βέβηλη βιασύνη. Είχε αποκοιμηθεί πάνω στο στήθος της και ο ανελκυστήρας ανέβαινε και κατέβαινε, ώσπου να ξυπνήσει ο κ. ΚάθεΤί, και να κατευθυνθούν, επιτέλους, στα σπίτια τους. 

Κοιτάζει τα μπλε νύχια της. Όλα τα νύχια είναι αρπακτικά. Άμωμα νύχια, όπως άμωμα φιλιά.  Στο μπλε κρεβάτι το σεντόνι είναι μπλε. Συμπτωματικά φοράει μπλε μεσοφόρι και μπλε κιλότα.  Τα μάτια του είναι καστανά, αλλά έχουν κάτι από μπλε βαθύ, σχεδόν μελανί, όπως των ηλικιωμένων. Τον περιμένει.

Σκέφτεται να τον καθυστερήσει  περί την σωματική ένωση, λέγοντάς του μία αληθινή ιστορία από την ζωή της, από τότε που ήταν παντρεμένη και είχε εραστή,  έναν μεγαλύτερο της άνδρα κατά είκοσι χρόνια, ηθοποιό που είχε παίξει και σε ταινία του Δημήτρη  Κολλάτου στο Παρίσι.

Είχε ζητήσει φωτογραφία του, αλλά δεν είχε που να την κρύψει για να μην την βρει ο σύζυγος. Σκέφτηκε λοιπόν την πιο ψηλή πιατοθήκη στην κουζίνα. Σε στιγμές «ΚάθεΤόσο» ανέβαινε και κοιτούσε τον χάρτινο καμποτίνο της ζωής της. Κάποια από όλες, με έκπληξη  βρήκε  και το μικρό περίστροφο. Ένα χοντρό, αστραφτερό δάκτυλο με τον καρπό.  Όταν δόθηκαν εξηγήσεις, εκείνη παραδέχτηκε την παρασπονδία της κι εκείνος, είπε πως ανήκε ο ίδιος σε τρομοκρατική ομάδα. Μετά το άλλαξε και, είπε πως το είχε αγοράσει για να αυτοκτονήσει. Πως είχε κάνει μία μεγάλη απάτη εις βάρος της εταιρείας που εργαζόταν και πως αν τον ανακάλυπταν…..

Έτσι η κ. ΚάθεΠως αποκοιμήθηκε στο μπλε κρεβάτι με το μπλε σεντόνι, στο μπλε δωμάτιο του μπλε ξενοδοχείου. Το ντεκολτέ της ευώδιαζε βαριά και όμορφα Fleur de krystallo του  lilac.

Ο κ.ΚάθεΤι δεν πήγε ποτέ σε αυτήν την συνάντηση, γιατί, μπήκε σε λάθος πολυκατοικία, την κίτρινη πολυκατοικία. Σε λάθος διαμέρισμα, το κίτρινο διαμέρισμα. Σε λάθος δωμάτιο, το κίτρινο δωμάτιο. Σε λάθος κρεβάτι, το κίτρινο κρεβάτι. Σε λάθος γυναίκα, την κίτρινη γυναίκα, όχι η γυναίκα ήταν λευκή. Κι εκεί αποκοιμήθηκε κι εκείνος.

Η κ. ΚάθεΠως, τον είδε στο όνειρό της. Κοιμώμενο πάνω στο κίτρινο σουτιέν της λευκής κυρίας, το κεντημένο με χαριτωμένους ρινόκερους μωβ.