Ο Κάθετί κι η καθεπώς και ο Καθεμόνος

η κ. Καθεπώς επισκέπτεται έναν πύργο, χωρίς σκάλες και ανελκυστήρα. ομοιάζει και με φάρο. στο επάνω επίπεδο ζει ο Δανιήλ Χάρμς, στο κάτω ο Μιχαήλ Μητσάκης. είναι οι ά λ λ ο ι φίλοι που δεν συναναστρέφονται οι κατά κόσμο φίλοι της. μόνο οι καθ ύπνον. Αυτό λαμβάνει χώρα στα κρυφά.
πως ανεβαίνει;
και αυτό είναι μυστικό.
εικάζεται πως, καλεί εκείνο τον κ.ΚάθεΜοναδικό έρωτά της με τα μακρυά μαύρα μαλλιά και τα μακριά μαύρα φτερά, που ίπταται, και από τον φεγγίτη της οροφής, εν είδη αρσενικής ραπουνζέλ, ρίχνει την κόμη του σκάλα.
τέτοια θαύματα μόνο στην σκιά της μη πραγματικότητας πραγματικότητας συντελούνται, όπου και οι ζωές των ά λ λ ω ν φίλων. των εκλεκτών της.

ο κ. ΚάθεΜοναδικός ζει στην Κούβα με μία εικοσιπεντάχρονη μαυρούλα - κρεολή από την Καραιβική.
η κ. ΚάθεΠως ζει στο διαμέρισμα του έκτου με τέσσερις γάτες, μία μπανανιά, τρεις ηβίσκους και μία γλάστρα με κυπελλοφόρους νάρκισσους. οι τελευταίοι της υπαγορεύουν ποιήματα. κι αυτό είναι μυστικό.
εκδίδει τρεις συλλογές. ω, τι ευτυχία για τα κυπελλοφόρα λουλούδια.
υπάρχει και τριτο, που, δεν "λέγεται", δεν "μιλιέται", δεν "γράφεται". είναι ένα κρυπτογράφημα στον πρόλογο του δεύτερου βιβλίου του κ. ΚάθεΤι. ή μήπως του τρίτου;.
υπάρχει και τέταρτο. αφορά στην ουλή της κ. ΚάθεΠως. και πέμπτο. και η ζωή είναι ένα μεγάλο μυστικό, με δεκάδες μικρά.

 

ο κ. ΚάθεΤι και η κ. ΚάθεΠως "συναντιούνται στο μπαρ του πλοίου. εκείνος ανεβαίνει, εκείνη κατεβαίνει".
εκείνη τον ακουμπά στον βραχίονα. ένα χάδι τολμηρό.
το ταξείδι θα είναι μεγάλο.
πίνουν φρέσκια μπύρα και γελάνε. δεν βλέπει τα μάτια του. επικρατεί ημίφως. το λίγο φως είναι ακριβώς πίσω του, οπότε το πρόσωπό του βρίσκεται στο σκοτάδι. εκείνης το πρόσωπο λούζεται από το απέναντι φως, δεν τον φοβάται, αφού δεν βλέπει τα μάτια του να την κοιτούν. εκείνος είναι ένα νύκτιο πρόσωπο, περιγεγραμμένο από μία στεφάνη ασημένιων μαλλιών. και μία φωνή.
της δηλώνει πως του αρέσει το φλερτ. ένα φλερτ ευγενές και αβρό. τι κρίμα που, το δικό της το φλερτ είναι ένα άγριο κατοικίδιο, το οποίο κρατά έγκλειστο στο σπίτι. τότε και αφηνιάζει, παραμιλά, δαγκώνει. ένα διεξοδικό φλερτ που σκέπτεται σωματικά.

όταν ο κ. ΚάθεΤι προτείνει στην κ. ΚάθεΠως να πάνε στην καμπίνα του, να της δείξει το μυστικό του, εκείνη θορυβείται. 
κι αν της ζητήσει να γδυθεί; 
πως θα αποκαλύψει το τέταρτο μυστικό που αφορά στο σώμα της, το κ ά τ ι σαν ουλή;. πριν χρόνια ο κ. ΚάθεΕκείνος, όταν ξυπνούσαν, της έβγαζε την πυτζάμα και έδινε ένα πρωινό φιλί στο μυστικό, το ελάττωμα. την έλλειψη. το κουσούρι.

θα του ζητήσει να παραμείνει ντυμένη. 
κατά την διαδρομή της δίνει ένα ωραίο φιλί. νομίζει στο στόμα.
της αρέσει. αλλά ντρέπεται. έτσι νιώθουν τα αφίλητα για πολύ στόματα. αιδώ.και τα χάνουν, ώσπου ετεροχρονισμένα συνειδητοποιούν την ζάχαρι από τα δόντια και το σάλιο.

μόλις η πόρτα ανοίγει, το μυστικό του κ.ΚάθεΤι είναι ξαπλωμένο στην κουκέτα. μία γυναίκα γοργόνα, από την μέση και πάνω "δεκαέτις", και απ την μέση και κάτω ψάρι. 
μία ψαρίσια ουρά, ιδιαίτερα μακριά, ξεδιπλώνεται και κάνει ένα άλμα στο λαιμό του, τον αγκαλιάζει ασφυκτικά, αλλά και τρυφερά. η ουρά καταλήγει σε δύο δρέπανα από βελούδο.
μήπως αυτή είναι η κ. ΚάθεΚάποια, με την οποία ο κ. ΚάθεΤι έχει κάνει ένα τριήμερο ταξείδι προ καιρού στην Μαδαγασκάρη;
όχι. όχι...
η δεκαέτις-γοργόνα είναι η αρραβωνιαστικιά του ά λ λ ο υ, του φίλου της Μιχαήλ Μητσάκη που, επειγόντως θα επισκεφτεί, μετά το μεγάλο ταξείδι με τον κ.Καθετί. Πως θα του πει όμως, πως, η αρραβωνιαστικιά του εξώκυλε με άλλον;
αυτός ο άλλος, είναι ο κ. ΚάθεΤι ή αλλιώς, άντρας-λουκούμι, όπως της έρχεται να τον φωνάξει. αλλά σιωπά.
όχι άντρας-λουκούμι τριαντάφυλλο, αλλά άντρας-λουκούμι πίπερμαν. από αρσενική μέντα και αρσενικό πιπέρι.

το καράβι κλ - υδωνίζεται.

η κ. ΚάθεΠως πέφτει κατά λάθος, εξ αιτίας ενός μεγάλου κύματος, στην αγκαλιά του κ.ΚάθεΤι.
ζητούν συγχνώμην ταυτόχρονα.
και γελούν.
και...