Tarantula anima

Α.

Το νέο κορίτσι, κοιτά θαμπωμένο τα εξαίσια αρθρόποδα. Ο πωλητής, εκθειάζει τα προσόντα τους.

-Είναι ζωντανά κοσμήματα.

-Θα κάνω την δική μου μενταγιόν, λέει.

Η αράχνη, κατανοεί από τους κραδασμούς της φωνής τον κίνδυνο. Φυλά, ένα μυστικό κόσμο – κεχριμπάρι.

Βρίσκεται σε ξεχωριστό terrarium.

-Πρέπει να ζουν μόνες στους  γυάλινους κήπους τους, γιατί αν συγκατοικήσουν, ίσως επιδοθούν σε κανιβαλισμό. Η συγκεκριμένη, έχει συνευρεθεί με αρσενικό, που, άφησε το αναπαραγωγικό του όργανο στην γεννητική υποδοχή της, ώστε, να  εκδικηθεί την ανδροφαγία της και, επίσης να μην έλθει σε επαφή με άλλο ανταγωνιστή.

Το κορίτσι, πληρώνει ακριβά την αγορά του. Το αρθρόποδο, είναι ύπαρξη μοναχική, όπως και η κυρία της. Δημιουργεί μεταξωτό ιστό για κρυψώνα. Είναι θηλυκό της νύχτας και, αγρυπνά μαζί με την νέα γυναίκα. Όταν πεθαίνει η κάτοχος, σχετιζόμενη μόνον με έναν επιβήτορα στην μικρή ζωή της, η αράχνη μελαγχολεί. Και το αρθρόποδο δεν γνώρισε άλλον, ως σαρκικό συμβάν, παρά τον πρώτο εκείνο, που, έφαγε μετά λαιμαργίας κατόπιν. Απορεί μάλιστα, που, δεν έκανε και η κυρία το ίδιο με τον μοναδικό εραστή της. Θεωρεί όμως βέβαιο πως, και ο ανθρώπινος σύνευνος, έχει αφήσει το πέος του στο κόλπο της νεκρής γυναικός, σαν ένα είδος ζώνης αγνότητας.

 

Β.

Το κορίτσι που κληρονόμησε την ορφανή αράχνη, λόγω θανάτου φίλης, λέει, πως θα της κατασκευάσει το ωραιότερο terrarium, με υπόστρωμα  από χούμους και τριανταφυλλόξυλο. Την φωνάζει Ρόζυ.

Της δίνει για τροφή, εκτός από αλευροσκώληκες και γρύλλους, κομματάκια από μανιτάρια - που λέγεται, πως περιέχουν τις παραισθησιογόνες ουσίες ψιλοκίνη και ψιλοκυβίνη - τα οποία, τρώει και η ίδια. Η αράχνη, βλέπει περίεργες πραγματικότητες.

Η νέα κυρία της, θέλει να της κάνει δώρο ένα αρσενικό, μην γνωρίζοντας πως, το ενθύμιο του πρώτου επιβήτορα θα εμποδίσει την διείσδυση του οργάνου, που βρίσκεται στο πόδι κάθε εραστή tarantula anima. Σκέφτεται πως θα γίνει μακελειό. Ε, και;.

Η tarantula anima, ονειρεύεται καινούριους έρωτες. Λέει, πως, κάθε νέα αγάπη, θα μπορούσε να γίνει θρεπτική τροφή για το βάρβαρο σώμα της. Δεν έχει συναισθηματικές αδυναμίες, μόνο ανάγκες της σάρκας. Ωστόσο υπερέχει, γιατί θα μπορεί να αναπλάθει πληγές και κομμένα μέλη, μετά από κάθε μάχη. Βλέπει, πως η κυρία της έχει οκτώ πόδια και οκτώ μάτια. Πως έχει, μεγάλη τριχωτή κοιλιά και κεφαλοθώρακα. Πως, έχει πολλούς εραστές που τους καταβροχθίζει. Και, πως η ίδια, η αρθρόποδη, είναι μόνον μία μικροσκοπική ασήμαντη γυναίκα, που, νυχθημερόν υφαίνει στην γυάλινη φυλακή της, το μαύρο πέπλο ενός αναμένοντος γάμου. Ωστόσο, ως κρυψίνους οργανισμός το μετάξι του, καλύπτει τα νύχια της που, προεκτείνονται όπως της γάτας.