21. η συνάντηση

Τι θα φορά;. Του λέει, ότι θα ντυθεί με μακρύ, μαύρο φόρεμα και, πως τα μαλλιά της είναι πορφυροχάλκινα και σκεπάζουν τις πλάτες της. Πως τα μάτια της είναι κίτρινα, με κοκκινωπές κουκίδες, σαν να έχει στάξει εντός τους, τα  δάκρυα του πορτοκάλι, ή κάποιο ελάχιστο αίμα. Πως, είναι παραμορφωμένη στο πρόσωπο, από όταν, είχε πέσει σε μαγκάλι με  αναμμένα κάρβουνα, στα τρία της χρόνια.

Της λέει, πως δεν τον νοιάζει. Πως, αυτός λατρεύει κυρίως, τον πόνο της, που, θα τον θεραπεύσει με ζαχαρένιο σάλιο από φιλιά. Πως του αρέσουν τα ποιήματα που γράφει. Της λέει επίσης, πως έχει ένα τατουάζ φίδι στο χέρι του. Πως, όταν την αγκαλιάσει, το φίδι θα τυλιχτεί στο λαιμό της από αγάπη. Αγάπη μόνον. θα πεθάνει από την αγάπη του. Και γελά. Γελά κι εκείνη.

Η γνωριμία είχε γίνει στο F.B.

To προφίλ της ακούει στο όνομα terra incognita. Το δικό του Paul Dimitr. πλημμυρισμένο από αναρτήσεις δασών. Ποσταρισμένα, για την προσέγγισή της μεγάλης ποιήτριας. Σε χρώματα μπλε, μαύρα, καφετιά, χρυσά και πορφυρά.

Δεν είναι κοκκινομάλλα, δεν έχει καμένο πρόσωπο.

Της αρέσει να παίζει όμως, με τις ανθρώπινες αδυναμίες σε καθεστώτα εκπλήξεων και ανατροπών.

Σκέπτεται ωστόσο, πως ο παγιδοποιός, δεν είναι δυνατόν να μην μετέχει, να μην κινδυνεύει, όπως ακριβώς και το θήραμα. Γιατί οι ρόλοι, μπορεί να αντιστραφούν αίφνης. Να μεταστραφεί εντελώς, η αιτιότητα κινήτρου και επίτευξης.

Εκείνος δεν έχει τατουάζ στο χέρι του, παρά ένα μικρό, γαλάζιο δράκο στο υπογάστριο, σχεδόν στην ήβη.