14. Ο παίχτης

Την ξυπνά μεσάνυχτα.

Την οδηγεί στον λουτρώνα, ώστε, να την λούσει με σαπούνια λεβάντας και σανδαλόξυλου. Την ντύνει στα λευκά. Της κάνει το τέλειο μακιγιάζ – στα χείλη, κοραλλί φωσφορίζον. Της φορά την άσπρη γούνα και, κατευθύνονται στο αυτοκίνητο. Μία γκρίζα Volvo του 1956. Έξω, τους περιμένει ο επιτετραμμένος περί τα συμφέροντα της λέσχης.

Όταν εισέρχονται στην μισοφωτισμένη αίθουσα, οι τρεις καθήμενοι άντρες με τα μαύρα κουστούμια, καπνίζουν πούρα που, μυρίζουν φύλλα ακακίας. Δεν μιλούν. Την κοιτάζουν. Μετρούν την αξία.

Ο παίχτης, έχει χάσει στο βαθυκόκκινο τραπέζι το σπίτι, το αυτοκίνητο και κάποιες τραπεζικές μετοχές.

Θα παίξει, σε μία τελευταία παρτίδα και την γυναίκα ή, θα κερδίσει τα πάντα, ή και μερικώς.

Η τράπουλα είναι Ταρώ.

Αν, του έλθει το φύλλο της Αυτοκράτειρας, της Εγκράτειας, της Ιέρειας και του Τροχού της Τύχης.. θα είναι τυχερός. Αντιθέτως, ο θάνατος, ο Μάγος, ο Τρελός και ο Κρεμασμένος θα του δώσουν το τελικό κτύπημα. Εκείνη θα τους ανήκει.

Τα φύλλα του, είναι οι Εραστές, ο Πύργος, η Ιέρεια και το Άρμα. Χάνει τα πάντα, πλην εκείνης. Άλλη μία ευκαιρία, για επάνοδο στην λέσχη την επαύριον. Θα ρισκάρει ξανά την ύπαρξή της και, τα πάθη του.

Σηκώνεται. Ισιώνει την μεταξωτή γραβάτα, φορά την ακριβή καμπαρτίνα του, και πηγαίνει προς το μέρος της. Η γυναίκα, είναι πολύ ελαφριά και πάντα χαμογελά. Θα πάνε περπατώντας. Εκείνος θα την πάρει αγκαλιά. Βρέχει και, ο δρόμος είναι γεμάτος λάσπες. Οι γόβες της είναι από μπλε βελούδο - τα πέλματα της μεταξωτά.

Προς το παρόν, θα κοιμηθούν σε ξενοδοχείο. Το φύλλο του Μάγου, τους ακολουθεί. Θα έχει κάτι υπ όψιν του. Υπόσχεται νίκη. Τους ψιθυρίζει, πως, θα διαστρέψει τα πάντα, σε περίπτωση επικείμενης ατυχίας.

Εξ αιτίας της γυναίκας από PureFlesh..

Ο Μάγος την είχε ερωτευτεί, όσο πλατωνικά και σαρκικά, ερωτεύονται τα άψυχα πράγματα άλλα άψυχα πράγματα. Τραπουλόχαρτα και, εργαλεία ερωτικής μοναξιάς. Το τι θα κάνει μετά, άγνωστο.

Μάλλον, θα παίξει με τον άντρα και μία τρίτη παρτίδα, όπου, εκεί το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Ο παίχτης θα κερδίσει τον Μάγο και, ο Μάγος την Κούκλα. Η κούκλα για ενήλικες, θα συνεχίζει να χαμογελά στην Μοίρα της. Δεν γνωρίζει, πως, είναι ισχυρή. Έχει άγνοια περί τα ανθρώπινα και υπερφυσικά. Ακόμη, και αν, σε γλώσσες φωτιάς, παραδοθεί το άψογο τίποτα που είναι, και - δεν είναι.

ΑΠΟ ΤΟ 13+14+8 bonsai αφηγήματα Αγωνίας & Δέους(art tremoris)